Hoe handel ik met de cross- en geïsoleerde-modi?

Gepubliceerd op 27 jun 2024Geüpdatet op 9 sep 20245 min. leestijd5

De cryptohandel op OKX biedt verschillende functies die zijn ontworpen om handelaren te helpen risico's te beheren en rendementen te optimaliseren. Een van deze functies is de mogelijkheid om te handelen met de cross-margin- en geïsoleerde marge-modi.

Margeniveau begrijpen

Wanneer je handelt in de cross-margin of geïsoleerde marge-modi, is een cruciale metriek het margeniveau, een belangrijke indicator van het risico dat verbonden is aan je posities. Een lager margeniveau betekent een hoger risico. Als het margeniveau daalt tot of onder 100%, kan je positie worden verlaagd of geliquideerd. Het margeniveau wordt bepaald aan de hand van de markeerprijs. Kijk voor meer informatie over markeerprijs hier.

Wat is de cross margin-modus?

In de cross margin-modus delen alle cross-posities onder dezelfde marge-asset een gezamenlijk margesaldo. In het geval van liquidatie is je maximale verlies beperkt tot het saldo van alle marges onder dezelfde asset, samen met alle cross-posities onder dezelfde marge-asset. Handelen in de cross margin-modus biedt verschillende voordelen:

• Gedeelde marge: De beschikbare marge wordt verdeeld over alle posities, waardoor liquidatie tijdens marktvolatiliteit wordt voorkomen.

• Efficiënt gebruik van kapitaal: Gepoolde marges maken een efficiënter gebruik van kapitaal mogelijk, waardoor mogelijk minder aanvullend kapitaal nodig is.

• Risicospreiding: Verliezen van de ene positie kunnen worden gecompenseerd door winsten van een andere positie, waardoor het risico effectief wordt verdeeld.

Hoe handel ik met de cross margin-modus?

1. Navigeer naar de handelsinterface: Als je handelt in futures of margin, begin dan met het selecteren van je voorkeursmodus

crossisolatedmode-app-1

Selecteer de margemodus van je voorkeur, cross of geïsoleerd

2. Selecteer de cross margin-modus: In de opties voor de marge-modus, selecteer cross-margin

crossisolatedmode-app-2

Selecteer Cross om te handelen met de cross margin-modus

3. Stel je marge in: Kies het hefboomniveau (bijvoorbeeld 5x, 10x)

4. Voer je order uit: Bekijk de ordergegevens en voer je transactie uit

Wat is de geïsoleerde marge-modus?

In de geïsoleerde marge-modus is je positiemarge beperkt tot de waarde van de assets die je verhandelt. Tijdens liquidatie is je maximale verlies beperkt tot de marge van die specifieke positie.

• Risicobeheersing: Verliezen worden beperkt tot de geïsoleerde positie, zodat ze geen invloed hebben op andere transacties.

• Positiecontrole: Handelaren krijgen betere controle over individuele posities, waardoor onafhankelijk beheer mogelijk is.

• Aangepaste margetoewijzing: Handelaren kunnen specifieke margebedragen toewijzen aan verschillende posities op basis van hun risicotolerantie.

Hoe handel ik met de geïsoleerde marge-modus?

1. Navigeer naar de handelsinterface: Als je futures of marge handelt, begin dan met het selecteren van de modus van je voorkeur

2. Selecteer de geïsoleerde marge-modus: In de opties voor de marge-modus, selecteer Geïsoleerde marge

crossisolatedmode-app-3

Selecteer Cross om te handelen met de geïsoleerde marge-modus

3. Stel je marge in: Kies het hefboomniveau (bijvoorbeeld 5x, 10x)

4. Voer je order uit: Bekijk de ordergegevens en voer je transactie uit

Hoe configureer ik de instellingen voor de marge-modus voor meerdere assets?

Als je een ervaren handelaar bent met een robuuste strategie, dan wil je misschien de instellingen voor de marge-modus configureren voor meerdere assets tegelijk. In plaats van elk paar afzonderlijk aan te passen, is hier een gestroomlijnde manier om dat te doen binnen de instellingen:

1. Zoek naar de Instellingen voor marge-modus in de Marge-modus-pop-up

crossisolatedmode-app-4

Pas je instellingen voor de margemodus aan door de wijziging door te voeren in de instellingensectie

2. Selecteer de gewenste margemodus voor de paren die je verhandelt en bevestig je keuze door Modus wisselen te selecteren

crossisolatedmode-app-5

Begin met het configureren van je instellingen voor de marge-modus voor meerdere assets in één keer

Zowel de cross-margin als de geïsoleerde marge-modi bieden unieke voordelen voor handelaren die hun strategieën voor margehandel willen optimaliseren. Door te begrijpen hoe elke modus werkt en wat de voordelen ervan zijn, kun je weloverwogen beslissingen nemen die passen bij je risicotolerantie en handelsdoelen. Of je nu kiest voor de flexibiliteit van cross-margin of de risicobeheersing van geïsoleerde marge, effectief handelen met marge vereist zorgvuldige planning, controle en risicobeheer.